?

Kan SiO hjelpe meg å gå ned i vekt?

Kvinne 23 . 16 Mars 2021
Spørsmål

Jeg har lyst til å gå ned i vekt, men synes det er vanskelig uten oppfølging fra helsevesen, og jeg stoler ikke på fastlegen min. Er det noen i SiO som kan følge meg opp? Jeg har mange psykiske helseplager og det er viktig for meg at det er en person eller ordning jeg kan stole på.

Kvinne (23)
Psykolog svarer
Hei

Å gå ned i vekt kan være en krevende prosess, hvor det kan være hensiktsmessig å få hjelp av fagpersoner. Din fastlege skal i utgangspunktet være behjelpelig med vektreduksjon, men du skriver altså at du ikke stoler på vedkommende. Derfor lurer jeg på om det kan være lurt for deg å bytte fastlege.

Her ved SiO Helse er det flere fastleger som har erfaring med vektreduksjon og som kan bistå deg i dette. Ved SiO Helse jobber vi også tverrfaglig, slik at fastlegen din også kan samarbeide med en ernæringsfysiolog, hvis det skulle være behov for det. Du skriver også at du sliter psykisk. Nå vet jeg ikke hva som ligger i det, om det for eksempel er relatert til vekt eller andre ting, men for mange kan vekt og psykiske vansker henge sammen, om enn på intrikate måter, og skulle så være tilfelle for deg, vil også psykologer eller rådgivere her hos oss kunne bistå. 

Et annet alternativ er SiO Trening som har personlige trenere med kunnskap om vektreduksjon og kosthold, og kanskje kan det være et aktuelt tilbud for deg. 

Vennlig hilsen,

Psykologen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?